top of page

Den første danske kvindebåd, der ror over Atlanten v/Camilla Tvernø

søn. 23. apr.

|

Borup

Hvad får 3 danske kvinder til at ro 5000 kilometer over Atlanten i en robåd? 52 døgn på havet, uden andet end vand i sigte. Hør fra ideens opståen til realisering af rejsen. Forberedelserne med timers rotræning hver dag. Reservation af pladser forud er nødvendig.

Den første danske kvindebåd, der ror over Atlanten v/Camilla Tvernø
Den første danske kvindebåd, der ror over Atlanten v/Camilla Tvernø

Tid & sted

23. apr. 2023, 14.00

Borup, Lindevej 3, 4140 Borup, Danmark

Om eventet

De 3 danske kvinder krydsede Atlanten i robåd  

HOLDET

Vi er et rent kvindehold. Vi er ikke professionelle sportsfolk af nogen art, og vi har aldrig deltaget i lignende før. Anne Marie Feilberg er administrerende direktør for en teknologivirksomhed og mor til to børn. Camilla Tvernø er selvstændig konsulent og mor til to børn. Marie Adserballe er folkeskolelærer og er mor til en søn samt bonusmor.

Vi mødtes, mens vi trænede i “The Wolfpack Gym”, og besluttede at forfølge denne drøm. Vi vil gerne vise, at hverken køn eller moderskab er en hindring for at sætte et mål som dette. Det er et vigtigt budskab for os som det første kvindehold fra Danmark, der deltager i løbet.

Vi har valgt team navnet ” Rowmodels” (hint: rolemodels), fordi vi vil inspirere unge piger og kvinder til at følge deres drømme, for uanset hvor du kommer fra, kan du godt gøre ekstraordinære ting, hvis du sætter dig for det. Man må gerne tage de chancer og muligheder, som livet giver én eller selv opsøge dem.

TALISKER WHISKY ATLANTIC CHALLENGE

Talisker Whisky Atlantic Challenge samler hold fra alle samfundslag forenet med det samme mål: at tage den unikke udfordring at krydse et hav i en robåd. Det årlige løb begynder d. 12. december 2022 med ca. 50 hold, der deltager fra hele verden. Løbet starter fra La Gomera på De Kanariske Øer og slutter ved Antiqua i Caribien. Når holdene krydser Atlanten, vil de ro næsten 5000 km. ved kun at bruge deres egen råstyrke. På det dybeste er Atlanterhavet 8.5 km/5,28 miles dybt, og roerne kan opleve bølger, der måler op til 20 fod. Det er et unsupported race, hvilket betyder, at vi skal kunne klare os selv. Vi skal kunne reparere hvis noget går i stykker, vi laver selv havvand om til drikkevand og vi har mad med til hele turen. Udfordringen er fokuseret på bæredygtighed, zero-waste og er non-profit. Hvert hold udvælger velgørende organisationer at rejse penge til, og vi har valgt Girltalk.

DEN GODE SAG

I vores valg af velgørenhed, har vores primære fokus været, hvordan vi kan inspirere og hjælpe unge piger og kvinder til at forfølge deres drømme og de muligheder, der kommer deres vej. Vi har etableret et samarbejde med Girltalk, hvor vi løbende vil indsamle penge, skabe opmærksomhed og sætte fokus på unge pigers trivsel. Dette vil ske før, under og efter roturen. Efter roturen vil vi gerne bruge fortællingen, oplevelsen og de erfaringer, vi gør os derude til at lave foredrag i samarbejde med Girltalk og events. Vi er allerede i kontakt med flere skoler, der ønsker at få os ud til foredrag. Behovet for fokus på pigers trivsel blev netop understreget af den seneste Nationale Sundhedsprofil 2021, som bl.a. viser at hver tredje unge pige har et dårligt mentalt helbred.

Læs mere om den gode sag, og hvordan du kan hjælpe med at støtte GirlTalk lige her

Del denne begivenhed

bottom of page